Takaisin asiakkaat-sivulle
Cases
Ålandsbanken

Haaste

Ålandsbanken tarvitsi mobiilisovelluksen, joka antaisi pankille mahdollisuuden kasvattaa liiketoimintaansa ja laajentaa palvelutarjontaansa nykyisin aivan elintärkeällä asiakaskanavalla. Tavoitteena oli kehittää intuitiivinen ja helppokäyttöinen sovellus, joka antaisi asiakkaille mahdollisuuden käyttää pankin palveluja vaivattomasti liikkeellä ollessaan. Ålandsbanken halusi varmistaa, että sovellus auttaisi heitä lisäämään vuorovaikutusta ja toimintaa asiakkaiden kanssa. Tämä oli linjassa pankin tavoitteen kanssa – Ålandsbanken haluaa olla asiakassuhteitaan arvostava pankki. Crosskeyllä oli aiempaa kokemusta mobiililaitteiden sovelluskehityksestä, mutta tässä tapauksessa Ålandsbanken halusi, että sovelluksen voi ladata sekä Applen App Storesta että Google Playsta.

”Tiiviin yhteistyön ansiosta saimme lanseerattua helppokäyttöisen ja pitkälle räätälöidyn sovelluksen, joka sopii loppuasiakkaidemme tarpeisiin. Tuote saatiin nopeasti markkinoille. Tämän tuloksena asiakkaidemme aktiivisuus lisääntyi, ja saimme läheisemmän suhteen asiakkaisiimme.”

Jannike Nordström, Business Development

Onnistuminen lukuina

2 sovellusta käytössä sekä iOS- että Android-käyttöliittymille
26% enemmän aktiivisia käyttäjiä Suomessa. (sovelluksen käyttäjät kirjautuvat pankkiin keskimäärin 1,57 kertaa päivässä, kun kirjautumisia verkkopankin kautta on 1,24)
24% enemmän aktiivisia käyttäjiä Ruotsissa. (sovelluksen käyttäjät kirjautuvat pankkiin keskimäärin 1,62 kertaa päivässä, kun kirjautumisia verkkopankin kautta on 1,31)

Ratkaisu

Crosskeyn vuosien aikana kartuttama tekninen osaaminen ja kokemus mahdollistivat sen ensimmäisten sovelluksien luomisen sekä App Storeen että Googlen Playhin. Crosskeyn ja Ålandsbankenin tiivis yhteistyö varmisti, että ratkaisusta tuli erittäin huolellisesti Ålandsbankenin loppuasiakkaiden tarpeisiin räätälöity. Projektin kulmakivenä oli käytön yksinkertaisuus niin teknisesti kuin visuaalisestikin: sovelluksesta haluttiin sekä silmää hivelevä että helppokäyttöinen. Crosskeyn ratkaisun ansiosta Ålandsbanken pystyi tuomaan sovelluksen sekä Suomen että Ruotsin markkinoille nopealla aikataululla.

Tulokset

Yhteistyön tuloksena Ålandsbankenilla on tarjota helppokäyttöiset ja tarkoin räätälöidyt sovellukset sekä suomalaisille että ruotsalaisille asiakkaille.

2 sovellusta kahdelle erilaiselle markkina-alueelle sekä iOS- että Android-käyttöliittymille Asiakkaiden aktiivisuus lisääntyi Kirjautuminen sähköisellä henkilökortilla Nopea saldokysely ilman sisäänkirjautumista Mahdollisuus laskujen vahvistamiseen Uusi nykyaikainen kanava, jonka kautta pankki voi olla vuorovaikutuksessa asiakkaiden kanssa Aiempaa tiiviimmän yhteistyön ansiosta sovellusten jatkokehittäminen onnistuu hyvin yhdessä

Asiakkaat

Share to Facebook Share to Twitter
Stefan Eriksson

Stefan Eriksson

Sales & Key Account Management

    Olen samaa mieltä siitä, että Crosskey rekisteröi edellä mainitut tiedot ja antaa minulle tietoja palveluista ja tuotteista sähköpostitse.