Takaisin asiakkaat-sivulle
Cases
Alisa Pankki

Alisa Pankki on suomalainen digipankki, joka auttaa yksityishenkilöitä sekä yrityksiä hoitamaan päivittäisiä raha-asioitaan joustavasti ja selkeästi. Pankki tunnetaan kilpailukykyisestä talletuskorosta, jota maksetaan säästötilille ja määräaikaistalletukselle. Alisa Pankin osakkeet on listattu Nasdaq Helsingin päälistalle ja yhtiöllä on Finanssivalvonnan myöntämä toimilupa.

Pääsy Swift-verkkoon

Alisa Pankki hyödyntää Crosskeyn Swift-palvelutarjontaa, jonka avulla Alisa Pankilla on pääsy Suomen Pankin tietojärjestelmiin sekä Swift-verkkoon. Swift on maailmanlaajuinen tietoverkko, jota rahoituslaitokset käyttävät tietojen, kuten maksumääräysten, lähettämiseen ja vastaanottamiseen nopeasti, tarkasti ja turvallisesti. Pääsy tähän maksuja välittävään tietoverkkoon on tärkeää Alisa Pankille, jotta se voi toimia täysivaltaisena pankkina.

Miksi Crosskey

Alisa Pankki perustettiin keväällä 2022, kun Pohjoismaiden johtava joukkorahoitus- ja vertaislainapalvelu Fellow Finance sulautui Evli Pankin talletuspankkitoimintaa jatkaneen yhtiön kanssa. Uutena ja suhteellisen pienenä pankkialan toimijana Alisa Pankille oli tehokkaampaa toteuttaa liittyminen Swift-verkkoon kumppanin kanssa kuin tehdä se täysin itse.

Yhteistyö Crosskeyn kanssa on säästänyt Alisa Pankilta paljon aikaa, kustannuksia ja resursseja. Tämä on ollut erittäin tärkeää, sillä uudessa pankissa oli alussa käynnissä useita muita kehitysprojekteja samanaikaisesti. Päätöstä aloittaa yhteistyö Crosskeyn kanssa tuki myös se, että Crosskeylla on hyvä maine luotettavana suomalaisena kumppanina. Tilitapahtumat ovat pankkitoiminnan ydin, joten kaikki sen ympärillä on suoritettava korkeimpien standardien mukaisesti. Crosskey on tarjonnut integraation Swift-verkkoon vuodesta 2006. Yrityksellä on laaja tietämys muun muassa kelpoisuuskriteereistä, rooleista ja vastuista sekä Swift-verkon toiminnan oikeudellisista, taloudellisista ja toiminnallisista vaatimuksista.

”Aloitimme yhteistyön Crosskeyn kanssa, koska yritys vastasi tarpeisiimme hyvin. Tavoitteenamme oli löytää luotettava ja kokenut yhteistyökumppani ja Crosskey sai huippupisteet näissä asioissa. Lisäksi arvostimme suuresti sitä, että Crosskey on paikallinen toimija ja siksi yrityksellä on syvällinen tuntemus Suomen Pankin järjestelmistä ja prosesseista. Suosittelen Crosskeya lämpimästi muille rahoituslaitoksille”

Tanja Ruohoranta-Rinne, kehityspäällikkö

Asiakkaat

Share to Facebook Share to Twitter
Alexander Aminoff

Alexander Aminoff

Sales & Marketing Director

    Olen samaa mieltä siitä, että Crosskey rekisteröi edellä mainitut tiedot ja antaa minulle tietoja palveluista ja tuotteista sähköpostitse.