Takaisin uutisiin
21 maaliskuun, 2016 Uutiset

Crosskeyn toteuttama projekti voitti vuoden parhaan ICT-projektin palkinnon

 

Piia1

S-Pankin,LähiTapiolan ja FIMin yhdistänyt IT-projekti on voittanut vuoden parhaan ICT-projektin tittelin Management Eventsin Executive IT -tapahtumassa. Suomalaisen Crosskeyn toteuttama projekti yhdisti menestyksekkäästi S-Pankin, LähiTapiola Pankin ja FIMin palvelut yhtiöiden yhdistyessä uudeksi S-Pankiksi vuonna 2015.

Projekti käynnistyi vuonna 2013, kun S-Pankki, LähiTapiola ja FIM sopivat yhtiöiden yhdistämisestä. Valtava työ huipentui vuoden 2015 lokakuussa, kun uudistettu S-Pankin verkkopankki avautui käyttäjilleen. Moniin suomalaisiin pankkien yhdistymistarinoihin verrattuna projekti sujui harvinaisen hyvin, eikä palveluiden käyttäjille aiheutunut suuria viiveitä missään vaiheessa.

”Hienoa, että hankettamme arvostettiin ja olemme toki itsekin siihen todella tyytyväisiä. Meillä on koko ajan ollut erittäin luottavainen mieli avoimen ja läpinäkyvän toiminnan vuoksi. Verkkopankin avautuessa lokakuussa olimme yhdessä minimoineet kaikki riskit ja käyttöönotto onnistui siksi ongelmitta”, S-Pankin kehitysjohtaja Piia Uljas kertoo tyytyväisenä.

S-Pankin tietojenyhdistämisprojektin takana on suomalainen IT-yritys Crosskey, jonka kanssa S-Pankki on tehnyt yhteistyötä perustamisvuodestaan 2007 lähtien. Crosskey on ollut mukana tukemassa S-Pankin kasvua yhdeksi Suomen suurimmista pankkialan toimijoista ja keskinäinen yhteistyö yritysten välillä on sujunut moitteetta. Pankkien yhdistyessä suuri määrä asiakastietoa ja muuta dataa siirrettiin yhteiseen tietokantaan ja projekti kesti puolitoista vuotta.

”Olemme otettuja saamastamme hienosta tunnustuksesta. Projekti on työllistänyt tiimiämme puolentoista vuoden ajan. Kiitos tästä menestyksestä kuuluu sekä S-Pankin että meidän huippuosaajillemme, jotka ovat tehneet hienoa yhteistyötä. Yhdessä olemme toteuttaneet erittäin onnistuneen datasiirtoprojektin”, kertoo Heidi Wik, Crosskeyn Business Area Manager, Banking.

Management Eventsin 16. maaliskuuta järjestämässä 600Minutes Executive IT -tapahtumassa vuoden parhaan projektin tittelistä kilpaili S-Pankin lisäksi OP ja Neste. Tapahtuman yleisö koostui suomalaisten TOP500-yritysten ylimmästä tietohallintojohdosta, joka myös valitsi voittajan tilaisuudessa.

Crosskey tarjoaa pankkialan IT-ratkaisuita ja sovelluksia useille yrityksille Suomessa ja Ruotsissa. Yrityksen muihin asiakkaisiin kuuluu muun muassa Ålandsbanken, DNB, Elisa ja Marginalen Bank.

 Piia2

Lisätietoja projektista:

Iikka Kuosa, Kehitys- ja IT-johtaja, S-Pankki
Puh: +358 40 522 19 97
S-posti: iikka.kuosa@s-pankki.fi

Heidi Wik, Business Area Manager, Banking, Crosskey
Puh +46 70 546 4961
S-posti: heidi.wik@crosskey.fi

Charlotta Wretdal, Communications & Marketing Manager, Crosskey
Puh: +46 73 512 8154
S-posti: charlotta.wretdal@crosskey.fi

Crosskey’s massive IT project completes the merger of S-Bank and LähiTapiola Bank

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share to Facebook Share to Twitter