Crosskeyn työtavat

Avoin kulttuuri ja ketterät periaatteet

Crosskey löytää ratkaisut. Innostumme haasteista ja haluamme auttaa asiakkaitamme menestymään. Käytämme työssämme uusinta tekniikkaa, jonka avulla tarjoamme asiakkaillemme parhaat tuotteet.

Pyrimme avoimeen kulttuuriin, jossa kaikki voivat vaikuttaa. Haluamme olla johtava ketterä yritys – emme vain tekniikassa ja kehityksessä vaan myös henkilöstöhallinnossa, markkinoinnissa, myynnissä ja muissa toiminnoissa. Aktiivinen viestintä ja palautteen antaminen molempiin suuntiin on meille tärkeää. Tiimin jäsenenä olet tärkeä osa Crosskeyn menestystä.

Vapauden ja vastuun tasapainoilua

Työkulttuurimme perustuu vapauden ja vastuun tasapainoon. Arvostamme jokaisen panosta ja tuemme työntekijöitämme käytännönläheisellä johtamisella, säännöllisellä palautteella, toimintasuunnitelmilla ja kehityskeskusteluilla. Palautteen saaminen ja antaminen mahdollistaa avoimen ja suoran keskustelun, joka luo mukavaa työilmapiiriä ja tukee hyviä kollegojen välisiä suhteita. Vahva palautekulttuuri kehittää työntekijöitämme ja sitä kautta auttaa koko Crosskeytä ja sen asiakkaita kasvamaan.

Mainio työpaikka
Huolehdimme työntekijöistämme ja heidän hyvinvoinnistaan. Järjestämme esimerkiksi terveysseminaareja, joissa puhutaan ravinnosta, unesta ja mielenhallinnasta. Hyvinvoivina olemme luovempia ja teemme parempia päätöksiä. Haluamme myös, että töihin tuleminen on hauskaa. Kannustamme toisiamme ja juhlimme onnistumisia päivittäisessä työssämme ja säännöllisillä Crosskey-päivillä.