Takaisin uraan

Jenny R

Jenny Rundqvist

Mitä teet Crosskeyllä?
Työskentelen Windows-järjestelmänvalvojana. Varmistan kollegojeni kanssa, että tietokoneet, ohjelmat ja oheislaitteet, kuten tulostimet, näytöt ja verkkokamerat toimivat niin kuin pitää. Autamme noin tuhatta asiakasta Ahvenanmaalla, Ruotsissa ja Suomessa.

Mikä on mielestäsi parasta työssäsi Crosskeyllä?
Parasta on yhdessä tekeminen ja siihen liittyvä hauskuus.

Kerro vähän urastasi Crosskeyllä.
Tehtäväni ovat samat kuin aloittaessani, mutta olen tyytyväinen rooliini. Se sopii minulle oikein hyvin.

Millaista työskentely Maarianhaminan toimistossa on?
Veden ja avarien maisemien ympäröimän Maarianhaminan pääkonttorissa on töissä noin 150 henkilöä. Täällä on luonnonläheinen tunnelma, ja se luo hyvää vastapainoa huipputekniselle työympäristöllemme. Crosskeyn hyvinvointiin ja terveyteen panostava henkilöstöpolitiikka sopii minulle mainiosti. Nautin työpaikkani hyvästä hengestä.

Mitä teet vapaa-ajalla?
Asun Lemlandissa Maarianhaminan lähellä mieheni ja kahden tyttäreni kanssa. Talomme on 1800-luvun kierrätetty hirsitalo. Se on kunnostettu asuttavaan kuntoon, mutta viimeistely on vielä kesken. Vapaa-ajalla tykkään juosta. Odotan myös innolla, että saan tehdä perheelleni ja lemmikkieläimillemme puutarhan, jossa meillä on aikaa rentoutua ja nauttia yhdessäolosta.

Jimmy (2)

Jimmy Mattson

Mitä teet Crosskeyllä?
Työskentelen järjestelmäkehittäjänä verkkopankkiosastolla. Päätehtäväni on toteuttaa parannuksia ja uusia toimintoja asiakkaidemme verkkopankkeihin. Yleisen käsityksen mukaan ohjelmoijat koodaavat tuntikaupalla näyttöpäätettä tuijottaen, mutta Crosskeyllä todellisuus on hyvin erilainen. Ketterien työtapojemme ansiosta voimme tavata asiakkaitamme ja ymmärrämme, mitä he todella haluavat.

Mikä on mielestäsi parasta työssäsi Crosskeyllä?
Parasta työssäni ovat ehdottomasti työkaverini. Olen oppinut vuoden aikana enemmän kuin koskaan. Yritys on täynnä lahjakkaita ihmisiä, jotka jakavat mielellään osaamistaan ja antavat mahdollisuuden kehittymiseen. Pankkituotteet edellyttävät työltämme kuitenkin myös erittäin korkeaa laatua.

Kerro urastasi Crosskeyllä.
Aloitin järjestelmäkehittäjäharjoittelijana vuonna 2012. Tutkintoni edellytti työkokemusta, ja minusta tuntui, että Crosskey oli paras paikka parantaa taitojani järjestelmäkehittäjänä. Onnistuin saamaan harjoittelupaikan, ja vajaa vuosi myöhemmin, kun harjoitteluni oli päättynyt, minulle tarjottiin vakituista paikkaa vastaperustetulla verkkopankkiosastolla. Opin uutta päivittäin, ja toivon pääseväni tehtävään, jossa voin vaikuttaa teknisiin päätöksiin entistä enemmän.

Millaista Crosskeyllä työskentely on?
Ahvenanmaalta lähteminen ei ole ikinä houkutellut. Crosskey on tarjonnut hienon tilaisuuden työskennellä ”isommassa” ohjelmistoyrityksessä sekä parhaat mahdollisuudet henkilökohtaiseen kehitykseen. Työskentelen avokonttorissa, ja se sopii luonteelleni hyvin. Ajaudun yllättäviin teknisiin keskusteluihin, joiden kautta jaetaan paljon tietoa ja kehitetään osastomme yhtenäisyyttä.

Mitä teet vapaa-ajalla?
Olen maalta kotoisin, ja isälläni on maatila, joten haen vastapainoa työlle toimimalla osa-aikaisena maanviljelijänä. Täysin työstäni Crosskeyllä poikkeava toiminta antaa inspiraatiota, ja traktorin ratissa on mukava pohdiskella seuraavien päivien teknisiä ratkaisuja ja ongelmia.

dennis

Dennis Frantzén

Mitä teet Crosskeyllä?
Johdan pankkitoimintojen järjestelmäarkkitehtitiimiä, jossa kaikilla on omat erikoistaitonsa. Suunnittelen, organisoin ja panen täytäntöön tekniset suunnitelmamme. Haasteitani ovat asioiden priorisointi ja parhaiden toteutustapojen etsiminen hyville ideoille.

Mikä on mielestäsi parasta työssäsi Crosskeyllä?
Järjestelmäarkkitehdille löytyy aina uusia haasteita, mikä mahdollistaa useiden taitojen kehittämisen. Olen esimerkiksi perehtynyt laitteiden turvamoduuleihin ja XML-turvayhdyskäytäviin, mikä tarjoaa minulle teknisiä haasteita. Järjestelmien rakentaminen ja integrointi korttibrändien ja tunnistusjärjestelmien toimittajien kanssa on antanut syvällistä tietoa eri tuotteista. Juuri tehtävien vaihtelevuus on työssäni parasta.

Kerro vähän urastasi Crosskeyllä.
Opiskellessani KTH:ssa työskentelin kesäisin pääomamarkkinoiden kehittäjänä Ålandsbankenin IT-osastolla (josta tuli myöhemmin Crosskey) ja jatkoin tehtävässä valmistuttuani. Kun Crosskey perustettiin, tehtäväni monipuolistuivat. Projektiosaston kehittäjänä työskentelin kaikilla alueilla ja syvennyin yhä enemmän järjestelmäintegraatioon. Kolmen vuoden kuluttua siirryin tutkimus- ja kehitysinsinööriksi ja pääsin keskittymään uusien tekniikoiden ja ratkaisujen tuomiseen perusjärjestelmään. Vuodesta 2008 lähtien olen toiminut järjestelmäarkkitehtina ja kehittänyt arkkitehtuuria Crosskeyn eri tuotteisiin. Muutama kuukausi sitten otin vastaan nykyisen tehtäväni pankkitoimintojen vastaavana arkkitehtina.

Millaista Crosskeyllä työskentely on?
Crosskey on tarpeeksi suuri, jotta voin työskennellä ammattimaisesti monien aiheiden parissa. Se on kuitenkin myös tarpeeksi pieni, jotta voin vaikuttaa toimintatapoihimme.

Mitä teet vapaa-ajalla?
Juokseminen on yksi intohimoistani. Se rentouttaa, ja juostessa on hyvä työstää ajatuksia. Pidän myös valokuvauksesta, mutta nykyisin vaimoni ja kaksi lastamme lohkaisevat suurimman osan vapaa-ajastani.

Jenny Ö (1)

Jenny Österlund

Mitä teet Crosskeyllä?
Pankkitoimintojen liiketoimintakonsulttina työskentelen myynnin parissa ja ylläpidän asiakassuhteita. Tarvittaessa työskentelen myös projektipäällikkönä pankkitoimintoihin liittyvissä hankkeissa. Arkisempien työtehtävien lisäksi minulle kuuluu markkinoidemme seuraaminen, ja siksi pysyttelen ajan hermolla ja osallistun erilaisiin tapahtumiin. Kalenterini täyttyy asiakastapaamisista, uusia toimintoja tai toimintojen muutoksia koskevien pyyntöjen käsittelystä ja ehdotusten luomisesta ja viimeistelystä asiakkaille.

Mikä on mielestäsi parasta työssäsi Crosskeyllä?
Crosskeyllä pidän eniten ihmisten parissa työskentelystä – työkavereista ja asiakkaista. Omassa tehtävässäni parasta on monipuolisuus. Työpäivät ovat aina erilaisia, joten työ ei ikinä käy tylsäksi.

Kerro urastasi Crosskeyllä.
Aloitin pankkitoimintojen spesialistina kirjanpidon ja viranomaisraportoinnin osa-alueella. Tehtävässä vastasimme kaikesta tuotteeseen liittyvästä: päivittäisestä ylläpidosta ominaisuusvaatimuksien laatimiseen ja uusien toimintojen testaukseen. Muutaman vuoden kuluttua tunsin olevani valmis seuraavaan vaiheeseen urallani, joten en epäröinyt, kun sain mahdollisuuden siirtyä tuotekoordinaattoriksi. Tehtävässä toimin edelleen pankkitoimintojen spesialistina mutta aloin osallistua enemmän myyntiprosessiin ja tiimin työn suunnitteluun.

Tuona aikana havahduin siihen, että olin kiinnostuneempi myyntiprosessista ja asiakasviestinnästä kuin tietyn tuotteen työstämisestä. Kun pankin ydintoimintojen tuotepäällikkö jäi äitiyslomalle, tartuin tilaisuuteen tuurata häntä. Sen kautta pääsin kunnolla tekemisiin myyntiprosessin kanssa. Pankkitoimintojen osastoamme organisoitiin uudelleen hiljattain, minkä yhteydessä luotiin uusia työmahdollisuuksia. Hain avointa liiketoimintakonsultin paikkaa. Tässä sitä nyt ollaan ja nautitaan joka sekunnista!

Millaista Crosskeyllä työskentely on?
Työkulttuurimme on oikein myönteinen. Ihmiset ovat rentoja ja palvelualttiita, ja työmoraali on korkea. Jos kohtaan ongelmia tai haasteita, voin olla varma, että saan tarvittaessa apua. Tunsin oloni alusta alkaen tervetulleeksi ja pidän työstäni yhä yhtä paljon.

Mitä teet vapaa-ajalla?
Teen asioita, jotka saavat minut hyvälle tuulelle. Niihin kuuluvat tavalliset jutut, kuten kuntoilu, shoppailu, hyvät kirjat ja ajan viettäminen perheen ja ystävien kanssa. Tykkään myös matkustaa (mielellään paikkoihin, joissa aurinko paistaa tai ostosmahdollisuudet ovat hyvät).

Share to Facebook Share to Twitter