Tillbaka till nyheterna
december 30, 2015 Nyheter, På nyheterna

Ålandsbanken satsar på Crosskeys strategiska kapitalmarknadsplattform

Ålandsbanken har valt Crosskeys nya kapitalmarknadskoncept, ”Capital Markets from the tap”. Uppdraget innefattar en integrerad helhetslösning som täcker alla behov från handel till rapportering. Crosskey skräddarsyr och implementerar konceptet för både den svenska och finska marknaden.

– Vi valde Crosskeys lösning eftersom den gör det möjligt för oss att erbjuda våra kunder bättre service tack vare en smidigare och flexiblare process, säger Päivi Kuitunen, projektledare, Ålandsbanken.

 Allt-i-ett-lösning

Det nya Capital Markets-systemet är en helhetslösning som integrerar flera befintliga system i en enda plattform. Den bygger på Model IT:s OneFactor-teknologi och Crosskeys eget system för trading, Ming.

– Många aktörer som jobbar inom Capital Markets sitter idag fast med föråldrade och komplicerade system. Vi ser stora möjligheter för vårt nya koncept och det är otroligt spännande att för första gången få sjösätta det. Tack vare det här uppdraget kan vi visa på styrkan i vår lösning, säger Eva Thelin, produktstrateg, Crosskey.

Fokus på kunderna

”Capital Markets from the tap” består av ett antal integrerade moduler och bygger på Microsoft Dynamics CRM. Förutom en integrerad tradingplattform så kan konceptet även innehålla moduler för depå- portfölj- och fondförvaltning.  En total integration av dessa innebär en smidigare användarupplevelse vilket i sin tur möjliggör bättre service mot slutkunden.

– Att Ålandsbanken satsar på det nya konceptet visar på styrkan i lösningen. Genom att implementera en helhetslösning kommer Ålandsbanken spara både tid och pengar, säger Timo Penttilä, Model IT.

För mer information kontakta:

Eva Thelin, Product Strategist, Capital Markets, Crosskey
Tel: +46 73 023 7110
E-post: eva.thelin@crosskey.se

Päivi Kuitunen, Project Manager, Ålandsbanken
Tel: +358 40 561 1005
E-post: paivi.kuitunen@alandsbanken.se

Timo Penttilä, Model IT
Tel: +358 400 580 485
E-post: timo.penttilä@modelit.fi

Charlotta Wretdal, Communications & Marketing Manager, Crosskey
Tel: +358 40 5349 156
E-post: charlotta.wretdal@crosskey.fi

Share to Facebook Share to Twitter