Tillbaka till nyheterna
december 30, 2015 Nyheter

Crosskey – ett säkert val

Den finska tidningen Iltalehti har jämfört finska nätbaserade bankers datasäkerhet med hjälp av det amerikanska datasäkerhetsföretaget Qualys Inc:s testverktyg SSL Labs. Crosskeys kunder Ålandsbanken, S-Bank och Tapiola Bank toppar listan och fick 88 poäng av 100 möjliga, ett resultat som står sig starkt i konkurrensen.

–       Testet visar att Crosskeys säkerhetssatsningar ger resultat. Vi är glada över att våra kunder har fått högsta poäng i testet. Det är ett tydligt tecken på att vi som systemleverantör gör vårt jobb, säger Kim Halavakoski, Chief Security Officer på Crosskey.

Crosskey är ledande inom utveckling av säkra lösningar för nätbanker. För att minimera säkerhetsrisker övervakas ständigt kundernas tjänster och system. Sårbarheter granskas och åtgärdas enligt noggranna processer och överenskommelser.

–       Crosskey tar säkerhetsfrågor på största allvar. Våra kunder ska alltid känna sig trygga och lita på att de har valt en leverantör som verkligen prioriterar säkerhet.

Att utveckla och förbättra tjänster är en pågående process.

–       Vi nöjer oss inte med att vara bäst i test. Inom kort kommer vi att göra uppgraderingar och konfigureringar för att höja säkerheten ytterligare hos våra kunders internetbanker. Ambitionen är givetvis att våra kunder ska ha 100 poäng av 100 möjliga i framtiden.

Share to Facebook Share to Twitter