Tillbaka till nyheterna
december 30, 2015 Nyheter

Crosskey har fått trevligt resesällskap

Vad får du om du korsar Finlands största mobiloperatör Elisa med Crosskey, expert inom kort- och kontolösningar? Svaret är framtidens betalningslösning – Elisa Lompakko. Den gemensamma resan har varit mycket lyckosam och sedan i våras kan konsumenter lämna plastkortet hemma och istället betala med sina mobiler.  

Det var erfarenheten och förmågan att ta sig an en komplex utmaning som gjorde att Elisa valde Crosskey som samarbetspartner.

–       Vi anlitade Crosskey för att de hade den expertkompetens som krävs för projektet. Crosskey har lång erfarenhet av att jobba med kort- och kontolösningar. Det gifter sig väl med våra kunskaper inom telekommunikation, berättar Ulla Parkkali, som jobbar som Business Manager och ansvarar för Elisa Lompakko.

Deras gemensamma färd startade i september 2012. Crosskey står bakom infrastrukturen och system plattformen som möjliggör själva kontakten mellan betalterminalen, kreditkortsutgivaren och banksystemet, medan Elisa kan mobildelen utan och innan. I våras lanserades den nya mobila betalningstjänsten som är en av de första i sitt slag.

–       Processen har varit friktionsfri från start till mål. Det underlättar verkligen när man jobbar med en leverantör som aktivt deltar i problemlösning. Detta har varit en viktig del i den motor som har drivit arbetet framåt, säger Ulla Parkkali.

För att skapa ett så bra flöde som möjligt har båda parter arbetat efter en agil metod som omfattar regelbundna möten i projektgrupperna och löpande utvärderingar av projektets delmoment. Processen har hela vägen varit flexibel och har effektiviserat arbetet – och inte minst inspirerat till att tänka i nya banor.

–       Vi har hela tiden anpassat oss till förändringar och ”lagat efter läge”. På så vis har vi blivit snabbrörliga och sluppit ta onödiga omvägar. Detta passar vår organisation och vårt sätt att arbeta på som handen i handsken, säger Ulla Parkkali.

Samarbetet mellan Elisa och Crosskey kommer att pågå under flera år. Tillsammans ska de fortsätta att utveckla nya funktioner för den mobila plånboken och resan får därmed nya mål.

Ulla Parkkali
Business Manager, Elisa Rahoitus

Share to Facebook Share to Twitter