Tillbaka till nyheterna
december 7, 2018 Nyheter

Crosskey välkomnar Garantum som ny kund

Förmögenhetsförvaltaren Garantum och Crosskey har undertecknat ett avtal som innebär att Garantum ansluter sig som ny kund till Crosskeys nya kapitalmarknadserbjudande.

Garantum blir den tredje kunden på den svenska marknaden som inom loppet av 1,5 år ansluter sig till Crosskeys kapitalmarknadslösning.
Denna är baserad på OneFactors Wealth Management-plattform som utvecklats av Model IT. Avtalet sträcker sig över flera år.

I och med detta så gör Garantum sällskap med Ålandsbanken och Indecap som sedan tidigare tagit bruk Crosskeys kapitalmarknadstjänst på den svenska marknaden.

”Vi har marknadens modernaste och mest flexibla system som är både snabbt och enkelt att implementera. Att Garantum nu ansluter är ett ytterligare bevis för att det finns ett behov ute i marknaden för det vi erbjuder. Jag ser fram emot ett långt och givande samarbete”, kommenterar Johan Dahlström, chef för Crosskeys kapitalmarknadserbjudande.

”Vi har under två års tid arbetat tillsammans med Garantum för att ta fram ett specialdesignat koncept som kommer att stödja deras affär på bästa sätt, det är mycket roligt att nu få realisera detta” säger Eva Thelin, strateg för Crosskeys kapitalmarknadserbjudande.

Avtalet mellan Crosskey och Garantum sträcker sig över flera år och erbjuder som en del i samarbetet att stegvis ta i bruk plattformens funktionaliteter.

”Samarbetet med Crosskey öppnar helt nya möjligheter för Garantum att utveckla morgondagens lösningar för rådgivet sparande. Enkelt uttryckt lämnar vi nu det som ligger bakom och tar ett stort kliv in i framtiden”, säger Mikael Axelsson, VD för Garantum Fondkommission.

Fakta om Crosskey
Crosskey levererar modulariserade tjänster och system inom bank, kort och kapitalmarknad. Crosskey har ca 240 anställda och nöjda kunder så som bl.a. Ålandsbanken, Marginalen Bank och S-Banken i Stockholm, Mariehamn, Åbo och Helsingfors.

Fakta om Garantum
Garantum Fondkommission AB grundades 2004 och är privatägt. Garantum är störst i Sverige på strukturerade placeringar. Deras erbjudande omfattar alla typer av finansiella produkter och tjänster. Garantum har kontor i Stockholm, Helsingfors och Oslo.

Fakta om Model IT
Model IT är ett IT-företag som tillhandahåller innovativa programvarulösningar och konsulttjänster inom finanssektorn.

Mer information ger:
Johan Dahlström
Chef för Capital Markets
+46 (0)72 535 42 56
johan.dahlstrom@crosskey.se

Share to Facebook Share to Twitter