Tillbaka till nyheterna
december 30, 2015 På nyheterna

Crosskey vinner mark på föränderlig bankmarknad

Den svenska bankmarknaden har de senaste åren genomgått stora förändringar. Inte bara när det gäller regelverk utan också med nya aktörer och tjänster. I mars lanserade det åländska bolaget Crosskey Banking Solutions ett nytt banksystem och internetkontor för Ålandsbanken Sverige.

Nästan nio av tio svenskar föredrar att göra bankärenden via sitt internetkontor. Det visar en undersökning om bankvanor som Crosskey genomförde bland svenska folket 2010. Och när svensken väljer bank är det numer ett användarvänligt internetkontor som är allra viktigast. Därefter kommer bra erbjudanden och förtroende för banken.

– Att ett användarvänligt internetkontor väger tyngst, före förtroende och låga räntenivåer när man väljer bank, är ett tydligt trendbrott, säger Carita Weiss, vd på Crosskey Banking Solutions.

Användarstyrd utveckling
– Vårt nya internetkontor är nu ännu lättare att använda än tidigare och möjliggör nu en mer personlig dialog mellan Ålandsbanken och våra kunder. Crosskey har hjälpt oss att möta framtidens behov och vi kommer att fortsätta att utveckla internetkontoret tillsammans med dem, säger Tom Westerén, kommunikations- och marknadsdirektör på Ålandsbanken.

Det nya banksystem är modulbaserat – något som gör det flexibelt och underlättar utbyggnad allt eftersom att efterfrågan och kraven förändras. Det stimulerar därför till en användarstyrd utveckling av banktjänster.

– I vår undersökning uppgav drygt en tredjedel att de i framtiden vill göra bank-ärenden via mobilen. I och med användningen av smartphones och en fungerande mobil infrastruktur utvecklar vi nu koncept för mobila banktjänster, säger Carita Weiss.

Komplett banklösning
Crosskey satsar aggressivt i Norden. Utöver det nya banksystemet lanserar företaget under 2011 även ett helt nytt kortsystem i Sverige, med flera användningsområden.

– I och med lanseringen av banksystemet har vi nu en plattform även för den svenska marknaden. Därmed etablerar vi oss som den förmodligen enda aktören i Norden med en komplett lösning för bankdrivande företag, säger Björn Tennström, försäljningschef på Crosskey.

Om Crosskey Banking Solutions
Crosskey Banking Solutions utvecklar, levererar och förvaltar finansiella banklösningar. Crosskeys uppdrag är att göra det enklare för banker att bli framgångsrika med IT-lösningar som omfattar samtliga delar i ett banksystem oavsett distributionskanal. Crosskey är ett helägt dotterbolag till Ålandsbanken Abp och har i dagsläget drygt 200 medarbetare. Huvudkontoret finns i Mariehamn med lokalkontor i Stockholm, Helsingfors och Åbo. Crosskey inriktar sig i huvudsak på den nordiska marknaden och bland Crosskeys kunder finns Ålandsbanken, Tapiola Bank, S-bank och DnB NOR.

Share to Facebook Share to Twitter