Tillbaka till karriären

Jenny R

Jenny Rundqvist

Vad gör du på Crosskey?
Jag arbetar som administratör av Windowssystem. Mina kolleger och jag ser till att persondatorer, mjukvara och kringutrustning som skrivare, skärmar och webbkameror fungerar som det ska. Vi hjälper omkring 1 000 kunder på Åland, i Sverige och i Finland.

Vad tycker du bäst om med arbetet på Crosskey?
Det bästa är vårt teamwork och den glädje vi har när vi arbetar tillsammans.

Berätta om din karriärutveckling på Crosskey.
Jag har fortfarande samma arbetsuppgifter som när jag började, men jag trivs verkligen med det och känner att jag hittat en roll som passar mig väldigt bra.

Hur är det att arbeta på kontoret i Mariehamn?
På huvudkontoret i Mariehamn arbetar ungefär 150 personer. Staden är omgiven av vatten och öppna ytor, något som ger en härlig känsla av att alltid vara nära naturen – en fin kontrast till vår högteknologiska arbetsmiljö. Crosskeys personalpolitik, med fokus på välmående och hälsa, passar mig utmärkt. Jag uppskattar den positiva atmosfären vi har på kontoret.

Vad gör du när du inte arbetar?
Jag bor i Lemland, utanför Mariehamn, med min man och våra två döttrar. Vårt hus är ett timmerhus från 1800-talet som har återställts och nu går att bo i, men vi håller fortfarande på och renoverar det. På min fritid joggar jag och ser fram emot att göra i ordning trädgården, där jag och min familj kan slappna av och ha det bra tillsammans med våra husdjur.

Jimmy (2)

Jimmy Mattson

Vad gör du på Crosskey?
Jag arbetar som systemutvecklare på eBanking-avdelningen. Mina huvudsakliga arbetsuppgifter består av att implementera förbättringar och ny funktionalitet hos kundernas internetbank. Det finns en allmän uppfattning om att programmerare sitter timme ut och timme in framför en skärm och knackar kod. Verkligheten på Crosskey är helt annorlunda. Vårt nya agila arbetssätt gör att vi träffar kunder och sätter oss in i vad de verkligen vill, något som betyder att vi ger teknisk feedback och tar idéerna så långt som det är tekniskt möjligt. Det här förbättrar kvaliteten på slutresultatet.

Vad tycker du bäst om med arbetet på Crosskey?
Det bästa är definitivt mina kolleger, och det här har varit mitt mest lärorika år någonsin. Det finns många kompetenta personer i företaget och de delar välvilligt med sig av sin kunskap och ger dig en chans att utvecklas. Samtidigt kräver det faktum att vi arbetar med bankprodukter en mycket hög kvalitet på arbetet.

Berätta om din karriärutveckling på Crosskey.
Jag började som trainee inom systemutveckling 2012. Det krävdes arbetslivserfarenhet för min examen och jag kände att Crosskey erbjöd de bästa möjligheterna för att förbättras som utvecklare. Jag hade tur att få praktikplats och omkring ett år efter att jag var klar med utbildningen, fick jag ett erbjudande om fast anställning på den nya eBanking-avdelningen. Varje dag finns det något nytt att lära och förhoppningsvis får jag en tjänst med ännu mer inflytande över tekniska beslut.

Hur är det att arbeta på Crosskey?
Då det aldrig har känts som ett alternativ att lämna Åland, har Crosskey gett mig möjligheten att arbeta på ett större mjukvaruföretag med goda förutsättningar för personlig utveckling. Jag arbetar i ett kontorslandskap och det passar min personlighet utmärkt. Jag deltar i tekniska diskussioner som egentligen inte är avsedda för mig, men tror att mycket kunskap kan delas på det här sättet samtidigt som det håller avdelningen sammansvetsad.

Vad gör du när du inte arbetar?
Eftersom jag är från landet och min pappa har en gård, adderar jag gärna en kontrast i tillvaron genom att vara något du kan kalla för deltidsbonde. Att göra någon helt annorlunda jämfört med vad jag gör på Crosskey ger inspiration. Timmarna bakom ratten på traktorn är det bästa sättet att klura på tekniska lösningar och lösa morgondagens problem.

dennis

Dennis Frantzén

Vad gör du på Crosskey?
Jag leder teamet med systemarkitekter inom Banking, där var och en har sina specialistkunskaper. Mitt fokusområde är att planera, organisera och genomföra vår tekniska väg framåt. Utmaningarna jag möter i arbetet handlar om att prioritera och hitta det bästa sättet föda nya idéer.

Vad tycker du bäst om med arbetet på Crosskey?
Som systemarkitekt väntar alltid nya utmaningar runt hörnet, utmaningar som ger mig möjlighet att utvecklas på många sätt. Jag har t ex arbetat med system som Hardware Security Modules och XML Security Gateways, vilket har inneburit tekniska utmaningar. Samtidigt har systembygge och integrering med kortmärken och identitetsleverantörer gett mig en ingående kunskap om olika produkter. Det är den här typen av varierande utmaningar jag tycker om mest.

Berätta om din karriärutveckling på Crosskey.
Under somrarna när jag studerade på KTH, arbetade jag som kapitalmarknadsutvecklare på Ålandsbankens IT-avdelning (som senare blev Crosskey), något jag fortsatte med efter examen. När Crosskey bildades, breddades mitt fokusområde. Som utvecklare på projektavdelningen, arbetade jag inom alla områden och kom in alltmer på systemintegrering. Efter tre år blev jag forsknings- och utvecklingsingenjör, med inriktning på att integrera ny teknik och nya lösningar i huvudsystemet. 2008 blev jag systemarkitekt och sedan dess har jag arbetat med arkitekturlösningar inom olika områden på Crosskey. För några månader sedan fick jag min nuvarande arbetsuppgift som chefsarkitekt för Banking.

Hur är det att arbeta på Crosskey?
Crosskey är tillräckligt stort för att kunna arbeta professionellt inom många områden. Samtidigt är det tillräckligt litet för att kunna påverka sättet vi arbetar på. Du kan göra – och kommer att göra – skillnad.

Vad gör du när du inte arbetar?
En av mina passioner är löpning. Det är avslappnande och jag kan bearbeta mina tankar, samtidigt som jag kommer utomhus. Jag är också intresserad av fotografering, men numera ägnar jag större delen av min fritid åt min fru och mina två barn.

Jenny Ö (1)

Jenny Österlund

Vad gör du på Crosskey?
I min roll som affärskonsult inom affärsområdet Banking, arbetar jag främst med försäljning om med att upprätthålla en god kundkommunikation. Vid behov fungerar jag även som projektledare för Banking-relaterade projekt. Utöver de dagliga arbetsuppgifterna, innebär mitt arbete även att hålla ett öga på vad som händer på marknaden. Som en del av det håller jag min uppdaterad och deltar på olika arrangemang. Återkommande aktiviteter i min kalender är kundmöten, hantering av förfrågningar om ny eller ändrad funktionalitet, samt att skapa och färdigställa förslag till våra kunder.

Vad tycker du bäst om med arbetet på Crosskey?
Det jag tycker mest om med att arbeta på Crosskey är de människor jag arbetar med – både kolleger och kunder. När det gäller mitt eget jobb är det särskilt variationsrikedomen jag gillar. Ingen dag är den andra lik och arbetet blir aldrig tråkigt.

Berätta om din karriärutveckling på Crosskey.
Jag började som bankspecialist inom redovisning och myndighetsrapportering (en del av affärsområdet Banking). I den positionen låg huvudfokus på själva produkten, vilket inkluderade engagemang i allt från dagligt underhåll till att skapa kravspecifikationer och testa nya funktioner. Efter några år kände jag mig redo för nästa steg, så jag tvekade inte när möjligheten att bli produktkoordinator dök upp. I den rollen arbetade jag fortfarande som bankspecialist, men började även involvera mig allt mer i säljprocessen och i teamets övergripande arbetsplanering.

Under den perioden insåg jag att jag var mer intresserad av säljprocessen och kundkommunikationen än av att arbeta med en specifik produkt. När produktchefen för Core Banking gick på föräldraledighet, antog jag erbjudandet om att vikariera för henne. Det här gjorde mig fullt sysselsatt med säljprocessen. Nyligen genomgick affärsområdet Banking en omorganisation som skapade nya jobbmöjligheter. Jag sökte en av tjänsterna som affärskonsult – här är jag idag och jag uppskattar varenda sekund på jobbet!

Hur är det att arbeta på Crosskey?
Vi har en väldigt positiv företagskultur. Människor är lättsamma och serviceinriktade med en stark arbetsmoral. Om jag stöter på problem eller ställs inför en utmaning, vet jag att jag får den hjälp jag behöver. Jag kände mig välkommen redan från början och är fortfarande precis lika nöjd med att arbeta här.

Vad gör du när du inte arbetar?
Jag uppskattar att tillbringa tid med sådant som får mig att må bra. Det kan vara vanliga saker som att träna, shoppa, läsa en god bok och umgås med vänner och familj. Jag tackar aldrig nej till att resa (helst till platser där jag kan njuta av solen eller av bra butiker).

Share to Facebook Share to Twitter