Tillbaka till nyheterna
oktober 10, 2019 Nyheter

Komplett Bank är redo för en PSD2–lösning från Crosskey

EU-direktivet PSD2 ändrar den framtida finansmarknaden. För att vara förberedd inför de nya kraven har Komplett Bank anlitat Crosskey med 15 år på nacken att föreslå en lösning.

 

Den 14 september inleds en ny fas på finansmarknaden. Från och med den dagen kräver EU att PSD2-direktivet (om betaltjänster på den inre marknaden) följs. Bankerna måste tillhandahålla en säker tillgång till betalkonton åt tredjepartsaktörer. Komplett Bank har vänt sig till Crosskey för att uppfylla de nya kraven och utgångspunkten har varit en demonstration av en ny molnbaserad plattform.
– Kravet har varit en lösning som följer PSD2-direktivet och som kan integreras i de underliggande systemen. Den nya plattformen passade perfekt och vi har nöjet att välkomna Komplett Bank som ny kund, säger Fraenk Andersson, affärsutvecklingschef på Crosskey.

 

Plattformen från Crosskey kommer nu att användas av banken i Sverige, Norge och Finland. Den innebär även en möjlighet för Komplett Bank att utveckla och tillhandahålla andra tjänster, samla in data eller genomföra betalningar i andra banker.
– Crosskey är djupt insatta i PSD2 och i Open Banking-standarder och vi är trygga med vårt val av leverantör. Lösningarna kommer att göra det möjligt att integrera våra tjänster via API och vi vill anlita Crosskey för att utveckla tjänsterna på plattformen, säger Kristian Tovsen, Komplett Bank.

Om Crosskey
Crosskey levererar modulariserade tjänster och system inom bank, kort och kapitalmarknad. Mer än 250 anställda tar hand om nöjda kunder som till exempel Ålandsbanken, Marginalen Bank och S-Banken i Stockholm, Mariehamn, Åbo och Helsingfors. Crosskey strävar efter hållbara lösningar som har en positiv inverkan på miljön.

Om Komplett Bank
Komplett Bank är en norsk bank som erbjuder finansiering utan säkerheter till kvalificerade privatpersoner efter en kreditbedömning. Banken grundades 2014 och har sitt säte i Lysaker i Norge.


Kontakt:

Fraenk Andersson

Affärsutvecklingschef, fraenk.andersson@crosskey.fi, +358 204 291325

Share to Facebook Share to Twitter