Tillbaka till kuncase
Cases
Alisa Bank

Alisa Bank är en finsk digital bank som hjälper både privat och företagskunder att hantera sin dagliga ekonomi på ett flexibelt och okomplicerat sätt. Alisa Bank är känd för deras konkurrenskraftiga inlåningsräntor för sparkonton och tidsbundna depositioner. Alisa Bank står under den finska finansinspektionens tillsyn och är listade på Nasdaq Helsingfors huvudlista.

Tillgång till Swift nätverket

Alisa Bank använder Crosskeys Swift Servicebyrålösning. Genom servicebyrån har Alisa Bank åtkomst till Finlands Banks system och till Swift nätverket för meddelandehantering. Swift är ett globalt informationsnätverk som används av finansiella institutioner och företag för att utbyta information om finansiella transaktioner på ett snabbt, standardiserat och tillförlitligt sätt. Tillgång till ett sådant nätverk är avgörande för att Alisa Bank ska kunna fungera som en bank.

Varför Crosskey

Alisa Bank grundades våren 2022 då Fellow Finance, den ledande crowdfunding och P2P lånetjänsten slogs samman med delar av Evli Banks verksamhet. För Alisa Bank som är en ny och relativt liten aktör i bankvärlden var det mer effektivt att hantera kontakten till Swift nätverket via en partner jämfört med att hantera det internt.

Som ett resultat har samarbetet med Crosskey sparat Alisa Bank en massa tid, extra kostnader och resurser. Detta var mycket viktigt eftersom Alisa Bank i uppstarten hade många parallellt pågående utvecklingsprojekt.

Beslutet att ingå samarbetet med Crosskey baserades på att Crosskey har ett robust rykte som en trovärdig partner. Penningtransaktioner utgör hjärtat av en bankverksamhet och därför behöver allt runtom utföras med högsta standard.

Crosskey har drivit Swift Service Bureau sedan 2006. Crosskey har en omfattande kunskap i frågor gällande behörighetskriterium, roller och ansvarsområden, samt juridiska, finansiella och operativa krav.

”Vi valde att samarbete med Crosskey därför att deras lösning svarade väl mot våra behov. Vår målsättning var att hitta en trovärdig och erfaren partner och Crosskey fick toppoäng på dessa områden. Utöver detta värderade vi högt att Crosskey är en lokal aktör och har därför en djupgående kunskap om Finlands centralbankssystem och riktlinjer. Jag kan varmt rekommendera Crosskey till andra finansiella institutioner”

Tanja Ruohoranta-Rinne, Development Manager

Kundcase

Share to Facebook Share to Twitter
Stefan Eriksson

Stefan Eriksson

Sales & Key Account Management

    Jag samtycker till att Crosskey registrerar ovan uppgifter och ger mig information om tjänster och produkter via mejl.