Tillbaka till nyheterna
oktober 20, 2020 Nyheter, Okategoriserad

Länsförsäkringar Bank väljer Crosskeys helhetslösning för värdepappershandel

Länsförsäkringar Bank har valt Crosskeys SaaS-baserade lösning för värdepappershandel. Lösningen ersätter flera befintliga system och omfattar Internetbaserad orderläggning för slutkunder, depåhantering och avveckling av gjorda affärer för fonder, aktier och räntebärande värdepapper.

Tjänsterna kommer att vara tillgängliga för Länsförsäkringars kunder såväl via Internet och mobila kanaler som via det rikstäckande nätverket av lokalkontor.

– Såsom den kanske snabbast växande leverantören av tjänster och mjukvara till kapitalförvaltare i Norden, är vi på Crosskey glada och stolta över att ha fått möjligheten att förse en av de största privatkundsbankerna i Sverige med en helhetslösning. Det är också ett ytterligare bevis på den inneboende potentialen i kombinationen av Crosskey och den nyligen förvärvade mjukvaruleverantören Model IT. De kommer att spela en central roll i leveransen av den nya lösningen till Länsförsäkringar, säger Johan Dahlström, Affärsområdeschef för Capital Markets på Crosskey, och fortsätter:

– Länsförsäkringar har som mål att etablera en plattform för framtida tillväxt inom kapitalförvaltning, inte endast att byta ut teknologi. Deras ambitioner går hand i hand med våra och vi ser fram emot ett nära och aktivt samarbete med Länsförsäkringar både under implementationen av den nya lösningen och många år framöver.

Share to Facebook Share to Twitter