Tillbaka till nyheterna
december 30, 2015 Nyheter

Ökad trygghet vid kortbetalningar

PCI är idag den gemensamma standarden för att skydda kortbetalningar mot internetbedrägerier.

Crosskey har valt att samarbeta med Verizon Business för att säkerställa att Crosskey uppfyller de nödvändiga kraven för PCI-certifiering.

 – För oss är det här en viktig kvalitetsstämpel. Verizon är erkända experter inom PCI och vi vill att våra kunder kan känna sig extra trygga när vi är PCI-certifierade, säger Monika Liikamaa, Director för Card Solutions på Crosskey.

Samarbetet inleddes i april 2012. Verizon Business kommer att hjälpa Crosskey med det omfattande och komplicerade arbetet med att uppnå PCI-certifieringen. Crosskeys CSO, Kim Halavakoski, kommer att tillsammans med Verizon ta fram de planer, åtgärder och strategier som behövs för att nå målet.

– Verizons expertkunskap och erfarenhet inom PCI är mycket värdefullt i det pågående arbetet för att kunna fokusera och prioritera arbetet på de områden där det behövs, säger Kim Halavakoski.

–  Verizon är mycket glada över att få arbeta med att stärka den övergripande informationssäkerheten inom Crosskey genom att uppfylla och upprätthålla efterlevnaden av PCI DSS. Det är bra att visa att man uppfyller PCI-kraven, men den ökande komplexiteten i dagens infrastruktur kan göra det till en utmaning. Oftast väljer man att fokusera på sina huvudsakliga affärsmål snarare än på efterlevnadsaktiviteter. Det är här vi kan vara ett stöd, menar Juri Ryhänen, Senior Security Consultant och PCI Qualified Security Assessor på Verizon.

Fördelarna med PCI

 Läs gärna intervjun med Monika Liikamaa om fördelarna med PCI i förra numret av Key Notes.

 Fakta om PCI DSS

 När konsumenter i slutet av 90-talet började handla med kort på nätet insåg kortföretagen den ökade risken för bedrägerier, stulna kortnummer och hackningsförsök. År 2003 rullades PCI DSS ut, som står för Payment Card Industry Data Security Standard och är en säkerhetsstandard framtagen av bland annat Visa och MasterCard. Standarden hanteras av PCI Security Standards Council och är idag ett obligatoriskt regelverk för alla webbplatser som tar emot betalningar via betalkort. Samtliga korttyper (payment, debit och credit) omfattas.

Share to Facebook Share to Twitter