Tillbaka till nyheterna
oktober 26, 2021 Nyheter

S-Banken och Crosskey förlänger och utökar samarbetet med nytt kontrakt

S-Banken och Crosskey har för andra gången i rad förlängt sitt samarbete och tecknat ett nytt flerårigt samarbetsavtal. Avtalet är en fortsättning på det befintliga samarbetsavtal som undertecknades år 2005 och som nu omfattar samtliga Crosskeys banklösningar.

”Vårt samarbete med Crosskey som långsiktig strategisk partner går från klarhet till klarhet. Crosskeys engagemang och tillförlitlighet på hög nivå gör det möjligt för oss att tillhandahålla lättanvända, rättvisa och hållbara banktjänster till våra tre miljoner kunder. Vi fortsätter att expandera och utöka vårt samarbete samt vidareutvecklar vårt väl fungerande partnerska”, säger Iikka Kuosa, SVP, Strategi, Affärsutveckling och IT, S-Banken.

Från och med år 2020 är S-Banken idag en av Finlands största banker med över 3,1miljoner kunder, med 2,5 miljoner betalkort och 2.1 miljoner nätbanks kunder.

Crosskey, ett helägt dotterbolag till Ålandsbanken, en av Nordens mest betrodda finansiella institutioner, tillför sina kunder erfarenhet och expertis inom Bank-IT. Crosskey tillhandahåller tekniska plattformar till några av regionens mest högprofilerade bank- och fintech-aktörer. Crosskey är med sin bank-IT bakgrund specialister på att leverera lösningar i teknisk framkant, som är hållbara både ur regelverksefterlevnads perspektiv såväl som löpande teknisk utveckling. Crosskey säkerställer sina kunders förmåga att leverera marknadsledande tjänster mot sin marknad oavsett önskat leveranssätt. Moln-, API baserat eller annan leverans anpassas efter kundönskemål, det gör Crosskey till en perfekt partner för banker nu och i framtiden.

”Vi är mycket glada över att förnya vårt samarbetsavtal med vår långsiktiga kund S- Banken. Vi har haft ett nära samarbete med S-Banken från början av deras bankverksamhet och har haft förmånen att stödja deras resa till att bli en av Finlands största och mest respekterade banker. Vi värdesätter det väletablerade samarbete vi har med S-Banken”, säger Niclas Södergård, VD, Crosskey.

Med detta utökade samarbete stärker Crosskey sin position som en av de ledande finansiella IT-leverantörerna i Finland och stödjer mer än 3,5 miljoner slutkunder i sina IT-system.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Niclas Södergård, VD, Crosskey

Tel: +358 204 29 18 28

E-post: niclas.sodergard@crosskey.fi

Iikka Kuosa, SVP, Strategi, Affärsutveckling och IT, S-Banken

Tel: +358 40 522 19 97

E-post: iikka.kuosa@s-pankki.fi

Share to Facebook Share to Twitter