Tillbaka till nyheterna
december 30, 2015 Nyheter, På nyheterna

Thomas Lundberg ny VD i Crosskey Banking Solutions

Thomas Lundberg har utsetts till ny VD i  Crosskey – Ålandsbankens helägda dotterbolag som levererar it-lösningar till finanssektorn. Han tillträder sin nya befattning den 1 april 2012 . Han efterträder Carita Weiss som varit VD sedan 2008 och som har valt att lämna företaget.

Thomas Lundberg är för närvarande vice VD i spelbolaget Paf  och ansvarig för bolagets affärsområde spel på internet.

Han är jur kand från Uppsala Universitet och har jobbat på Ålandsbanken. Thomas Lundberg har också varit jurist på Linklaters Advokatbyrå i Stockholm under åren 2002-2005 samt under en kort tid även på Lehman Brothers i Storbritannien.

För att dra nytta av Thomas Lundbergs erfarenhet blir han knuten till koncernens ledning och kommer där bistå samt arbeta nära VD Peter Wiklöf i koncernövergripande frågor.

– Vi är mycket glada över att ha lyckats rekrytera Thomas Lundberg till uppdraget som VD i Crosskey. Bolaget har vuxit kraftigt de senaste åren och vi ser en stor tillväxtpotential i framtiden eftersom efterfrågan på kundanpassade systemlösningar inom finanssektorn ökar, säger Peter Wiklöf, VD och koncernchef i Ålandsbanken.

– Mina sex år på Paf har varit mycket lärorika inte minst genom att få jobba med tillväxtfrågor i fem olika länder samtidigt. Men när erbjudandet att bli VD i Crosskey  kom kände jag att det var dags för nya utmaningar. Jag ser med stor energi och entusiasm fram emot att träffa alla medarbetare och börja jobba med dem,  säger  Thomas Lundberg

Carita Weiss  lämnar Crosskey på egen begäran och kommer att vara kvar i företaget tills Thomas Lundberg kommit in i verksamheten så övergången blir så smidig som möjligt.

– Carita Weiss har varit VD och ansvarig för Crosskeys lyckade expansion under de senaste åren. Crosskey har under Caritas ledning utvecklats till ett bolag vars tjänster har efterfrågats  i allt större grad inte minst inom stora it-projekt och mobila systemlösningar. Jag önskar henne lycka till i framtiden, säger Peter Wiklöf.

Share to Facebook Share to Twitter