Tillbaka till nyheterna
december 30, 2015 Nyheter

Utveckling på agendan

Med nästan 30 års erfarenhet från den finska finans- och IT-branschen har Pekka Virtanen ett värdefullt nätverk. Nu ska han ta Crosskeys lösningar för kapitalmarknaden till nästa nivå. Och han ser fram emot en spännande tid.

– Vi är en nordisk aktör samtidigt som vi måste stärka närvaron lokalt. Det handlar inte bara om att anpassa produkterna till de olika länderna, utan också att prata rikssvenska i Stockholm och veta vad som händer utanför finansiella marknader i Sverige och Finland, säger Pekka Virtanen, ny direktör för Capital Market.

Byggde upp eQ Bank
Pekka Virtanen började på eQ-koncernen redan 1997. Som CTO och senare som CEO var han ansvarig för att bygga upp IT-verksamheten från grunden.

– Vi var den första internetmäklaren i Finland som tillät direkt handel med Helsingforsbörsen, och sedermera börser över hela världen.

Stor potential
Straumur köpte som bekant upp eQ Bank under 2007. Två år senare gick den isländska verksamheten omkull. Då klev Nordnet in i leken och förvärvade eQ-koncernen. Avveckling stod på Pekkas agenda, och den blev färdig i slutet av juni. Efter en semester i juli blev Pekka tillgänglig för nya uppdrag i augusti i år.

– Jag träffade många olika intressanta bolag. Det som lockade mest med Crosskey var den stora potentialen i bolaget. Crosskey står för innovation, och jag ser fram emot utveckling istället för avveckling.

Läs mer om Pekka Virtanen på LinkedIn.

Share to Facebook Share to Twitter