Fakta
  • Namn: Victoria Sundberg
  • Roll: Business Manager
  • Kontor: Mariehamn
“- Trots de inledande problemen anses projektet som Victoria rodde i hamn vara ett av Crosskeys mest lyckade”

Hur blir du en luttrad projektledare på rekordkort tid? Business Manager Victoria Sundberg har svaret. Börja med ett enormt projekt med omöjlig tidtabell och jobba efter det för ett globalt IT-konsultbolag där du förväntas slita dygnet runt.

När Victoria Sundberg kom till Crosskey 2009 hade hon jobbat som projektledare på några mindre IT-företag i Mariehamn. Nu blev hon delprojektledare för Crosskeys nya kortsystem.

Halvvägs genom projektet flyttades huvudprojektledaren till ett annat projekt. Nu fick Victoria axla hela ansvaret. Inte bara var projektet komplicerat, man jobbade också med IT-bolag i Indien.

– Det gick stundvis... jättedåligt. Men vi kom i mål. Också om vi på slutrakan satt hos kunden och korrigerade kortfakturor för hand i Excel för att systemet räknade så fel.

Trots de inledande problemen anses projektet som Victoria rodde i hamn vara ett av Crosskeys mest lyckade, vi klarade både av att lösa alla problem och leverera till kunden. På extremt kort tid fick man ut en säljbar produkt. Men Victoria betalade ett högt pris. Hon var slutkörd.

– Det var en tuff prövning. Jag hade kämpat hårt och all min energi var slut. Jag tyckte ingenting var roligt längre. Jag var extremt trött och insåg att jag måste andas ny luft.

I dag, med ett längre perspektiv, ser Victoria tydligt hur projektet borde ha styrts.

– Flera av de indiska konsulterna borde ha plockats till Åland. De var duktiga utvecklare men det blev enorma klyftor i kommunikationen när vi inte kunde sitta ner och skissa tillsammans. Att ha teamet nära dig är fullkomligt ovärderligt och jobbar du med ett konsultteam måste en i det teamet vara ansvarig för leveransen.

Ur askan i elden

I januari 2012 inledde Victoria sin karriär som konsult i Stockholm. Hon hade blivit rekryterad som projektledare till ett globalt IT-konsultbolag.

– Det var ett gigantiskt bolag och ett häftigt ställe att komma in på. Redan deras inslussningsprocess var imponerande med två dagars skolning bara för att man skulle lära sig bolagets kultur och värderingar. Deras strategi för att få personalen att växa var otroligt väluttänkt. Sedan funkande strategin inte i praktiken, men den såg häftig ut.

Med sin erfarenhet från bank- och kortsystem skulle Victoria jobba med kunder i finansbranschen. Tillsammans med en seniorkonsult hamnade Victoria på en intervju hos en bankkund som ville bemanna ett projektkontor.

– Intervjun var skrattretande. Där satt en massa folk från banken och ställde kniviga frågor. De satte åt seniorkonsulten så det bara visslade om det.

Efter slakten av seniorkonsulten blev det Victorias tur.

– Jag hann bara tänka Nu gäller det att göra det bästa av det här. Så jag ställde mig upp och berättade om Åland, hur det är att vara hälften svensk och hälften finländare och vad det blir av det.

Hennes strategi lyckades. Hon fick stela gubbar i blåa kostymer att skratta.

“– Enorma framsteg hade gjorts på kort tid. Arbetsklimatet hade blivit mycket mer tillitsfullt, kommunikationen hade blivit tydlig och klara strukturer med målsättningar och prioriteringar."

Efter några dagar fick Victorias chef besked från bankkunden: Uppdraget kan ni glömma. Men den där Victoria var en skön tjej! När kan hon komma på intervju?

Ett lärorikt och hektiskt år

Victoria blev en av projektledarna för bankens enorma data warehouse-projekt.

– De hade plockat in ca 100 av världens främsta specialister och det var otroligt häftigt att jobba med dem. Men vi jobbade hela tiden. Under veckorna byggde vi systemet och på helgerna skulle all data köras. När något gick sönder måste beslut genast fattas.

Victoria såg konsultlivets avigsida, t.ex. folk som slet 48 timmar i rad och avdelningsmöten som utan undantag hålls på kvällstid.

– Jag jobbade med slavdrivare. Jag trodde inte att slaveriet fanns i modern tid men jag har sett det med egna ögon. Livet som mamma var ingen höjdare. Att inte hinna med allt är en otrolig stressfaktor.

Under året hade Victoria hållit kontakt med sina ex-kolleger på Crosskey. De var tydliga: Kom tillbaka, här händer intressanta saker och det finns massor att göra.

Sagt och gjort, 2013 bar hon igen Crosskeys ID-bricka.

– Vad jag hade hört av kollegerna var inte tomma ord, det Crosskey jag återvände till var faktiskt helt annorlunda. Enorma framsteg hade gjorts på kort tid. Arbetsklimatet hade blivit mycket mer tillitsfullt, kommunikationen hade blivit tydlig och klara strukturer med målsättningar och prioriteringar genomsyrar allt vi gör.

Också Victoria har förändrats.

– Jag är mycket tuffare i dag men samtidigt ödmjukare. Är det en paradox? Kanske. Men efter att ha jobbat under extrema förhållanden kan jag skilja på kortsiktiga och långsiktiga arbetssätt.